Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρακτέρ των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, προκειμένου να συναντηθούν με τα μπλόκα της Φθιώτιδας και στη συνέχεια να προχωρήσουν συντεταγμένα προς το Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύουν πριν την κάθοδο στην Αθήνα.

Του ανταποκριτή μας στη Φθιώτιδα στο lamiareport

Tα τρακτέρ υπολογίζονται περίπου σε 60. Σε αυτά θα προστεθούν τρακτέρ από τα μπλόκα του Νέου Μοναστηρίου, της Ανθήλης, της Αμφίκλειας και τέλος της Αταλάντης και όλοι μαζί οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στο μπλόκο του Κάστρου, όπου θα φτάσουν και αγρότες από την Εύβοια.

Ήδη στη Βοιωτία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 100 τρακτέρ για αυτό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 200 γεωργικούς ελκυστήρες που θα κατηφορίσουν για την πρωτεύουσα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το σχέδιο για την άφιξη των τρακτέρ, των λεωφορείων και των λοιπών οχημάτων, που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας προβλέπει προσυγκέντρωση στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης στην Ομόνοια και στις 18:30 θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να φτάσουν αρχικά έως τη λεωφόρο Αθηνών και από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεία Καραϊσκάκη και τελικά στην πλατεία Ομονοίας.

Το σχέδιο

Πρώτος σταθμός: Όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών

Δεύτερος σταθμός: Θα κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη

Τρίτος σταθμός: Θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ομονοίας

Τέταρτος σταθμός: Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Σύνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε από την Πανεπιστημίου είτε από την Σταδίου και εκεί θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ.

Πέμπτος σταθμός: Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους αγρότες και υπολογίζονται σε 70 θα πάνε στο ΟΑΚΑ και μετά με το τρένο (ΗΣΑΠ) θα κατέβουν οι αγρότες προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών, από τα εργατικά συνδικάτα και τους φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα, θα είναι αύριο στις 17:30, στις περιοχές:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.