Για τον συνάδελφό του, τον 46χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ, που έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό στον Προυσό της Ευρυτανίας και πέθανε μίλησε τη Δευτέρα (12/2) ο γενικός γραμματέας συνομοσπονδίας ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χαλεπλής.

Γύρω στις 2:00 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2) ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του τραυματισμένου μοτοσικλετιστή, ο οποίος κινούνταν στην Ε.Ο. Μονής Προυσού – Αγρινίου όταν με τη μηχανή του κατέληξε στον γκρεμό.

O 46χρονος, που ήταν διασώστης του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, τηλεφώνησε ο ίδιος στη σύζυγό του τα ξημερώματα χωρίς να μπορεί να δώσει την ακριβή θέση του.

Tο τηλεφώνημα προς τη γυναίκα του έγινε στη 1:40, όταν την ενημέρωσε ότι με τη μηχανή του έχει πέσει σε γκρεμό, αλλά δεν μπορούσε να της πει ακριβώς πού.

Από εκείνη την ώρα, πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone), αστυνομικοί αλλά και πολλοί εθελοντές, «χτένισαν» τον δρόμο, προκειμένου να εντοπίσουν τον 46χρονο.

Μαζί τους βρίσκονταν και άνθρωποι του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, καθώς επρόκειτο για αγαπητό μέλος της «οικογένειάς» τους με πολλά χρόνια στις διασώσεις και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου ο άνδρας εντοπίστηκε πεσμένος σε γκρεμό πολλών μέτρων, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

«Αν καλούσε το 112, θα είχαν τις ακριβείς συντεταγμένες του»

«Κατά τις 8 το πρωί συνάδελφοί μας κατά τύχη σταμάτησαν στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί ήταν απροσδιόριστη η περιοχή έτσι όπως δόθηκε από τον εκλιπών. Έκαναν έλεγχο και εκεί μια συνάδελφος είδε το σημείο όπου είχε καταλήξει η μηχανή», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας συνομοσπονδίας ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χαλεπλής.

«Ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, πολύ καλό παιδί, ήταν σε όλους παρών και δίπλα, γι’ αυτό επιλέξαμε να είναι ο προϊστάμενος της περιοχής, διεκπεραίωνε όλες τις δουλειές που χρειάζονταν όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες», συμπλήρωσε.

«Αν όντως κατάφερνε αντί να πάρει τη σύζυγό του να έπαιρνε κατευθείαν το 112, είναι σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκαμε πού βρισκόταν.

Δυστυχώς έφυγε ένα παιδί, άφησε πίσω του γυναίκα και 2 μικρά παιδιά, η οικογένεια του ΕΚΑΒ θα αγκαλιάσει αυτήν την οικογένεια, ήταν ένα εξαίρετο παλικάρι», είπε κλείνοντας.