Συμβολικό αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου Ε65 μαζί με τους αγρότες του νομού Καρδίτσας και Φαρσάλων πραγματοποίησαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, δεκάδες σωματεία και σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών που συμμετείχαν με αυτοκινητοπομπή.

«Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας», δήλωσαν , επισημαίνοντας ότι «η τοπική αγορά και οικονομία χωρίς τον αγροτικό κόσμο, και μετά από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, καταρρέει».

Παράλληλα, έθεσαν και τα δικά τους αιτήματα με κύριο, την κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Στο μεταξύ οι αγρότες σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την πρόθεση του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους τη Δευτέρα, ανέφεραν ότι «η επιτροπή θα είναι αντιπροσωπευτική των μπλόκων που υπάρχουν πανελλαδικά».

Η συνάντηση όμως, επισημαίνουν, θα πρέπει να δίnει λύσεις και απαντήσεις στα αιτήματα που στάλθηκαν στον πρωθυπουργό.

Ολιγόωροι αποκλεισμοί σε Εγνατία οδό, στο τελωνείο Καστοριάς και τον Φιλώτα Φλώρινας

Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και της Εγνατίας οδού προχώρησαν σήμερα οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα από τις 16.00 έως τις 17.30 παρέμεινε κλειστός η εθνική οδός Κοζάνης – Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα από το μπλόκο των αγροτών της Εορδαίας και της Βεγορίτιδας.

Νωρίτερα στις 15.00 έως τις 16.00 οι αγρότες των Γρεβενών απέκλεισαν την Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας. Κατά την διάρκεια του ολιγόωρου αποκλεισμού επισκέφθηκε το μπλόκο ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα τους ενώ ταυτόχρονα τους παρότρυνε να δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση στους πολίτες που θα χρειαστούν να μετακινηθούν για λόγους ανάγκης εκτός Γρεβενών.

Το μεσημέρι στις 12.00 οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Καστοριάς προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου και με αγροτικά μηχανήματα άδειασαν κοπριά στον αύλειο χώρο.

Την ίδια ώρα οι αγρότες συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα και προγραμματίζουν, το μεσημέρι της Παρασκευής, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας -Μπίτολα για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.