Στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα παραμένουν οι αγρότες από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης, έπειτα από την απομάκρυνσή τους από δυνάμεις της αστυνομίας νωρίτερα.

Στις εισόδους και εξόδους, όπως αναφέρει το karditsalive.net, παραμένουν παρατεταγμένα αγροτικά οχήματα και στο σημείο η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο γίνεται μέσω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Στα σημεία που οδηγούν πάνω στον Ε65 εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες στήνουν το κιόσκι τους πλέον κάτω από τον αυτοκινητόδρομο ενώ έχουν ανάψει φωτιά για να ζεσταίνονται καθώς η θερμοκρασία είναι κάτω των 5 βαθμών Κελσίου και κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα πέσει ακόμα χαμηλότερα.

Τζέλλας: «Βγήκαμε να αγωνιστούμε για να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή»

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας στην τοποθέτησή του μπροστά στους αγρότες ανέφερε ότι η κυβέρνηση το απόγευμα χρησιμοποίησε βία και καταστολή με αποτέλεσμα να έχουμε τον τραυματισμό του ταμία της ομοσπονδίας αλλά και μία προσαγωγή ενός αγρότη.

«Εμείς» τόνισε ο κ. Τζέλλας «βγήκαμε να αγωνιστούμε για να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή. Θα παραμείνουμε στο δρόμο μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων και των πλημμυροπαθών».

Ανέφερε ότι αύριο στο σημείο θα είναι ακόμα περισσότεροι αγρότες κάνοντας κάλεσμα να ενισχυθεί η κινητοποίηση και από άλλους φορείς της περιοχής. Το τελευταίο ζήτησε στο σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και γραμματέας του σωματείου Εμπροροϋπαλλήλων κ. Παπαδόπουλος καταδικάζοντας παράλληλα τη βία από πλευράς των αστυνομικών.

Παράλληλα, αύριο Πέμπτη αναμένεται οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους στη συνέχεια να θέσουν τα αιτήματά τους που σχετίζονται με την καταστροφή που υπέστησαν από την κακοκαιρία Daniel.