Λύση στο «έμφραγμα» που έχουν υποστεί οι πολεοδομίες όσον αφορά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων φιλοδοξεί να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου δημαρχιακού μεγάρου, στο ισόγειο του κτιρίου, θα στηθεί από αύριο ένα κέντρο εξυπηρέτησης για πολίτες που θέλουν να τακτοποιήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, τις περίπου 50.000 υποθέσεις που εκκρεμούν και αφορούν τους παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους.

«Δημιουργήσαμε μία νέα υπηρεσία με 40 – 45 υπαλλήλους. Για περίπου δύο μήνες στο χώρο του δημαρχείου, από τις 8 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τακτοποιούν τις υποθέσεις τους που αφορούν τους ημιυπαίθριους χώρους. Στόχος μας είναι να υποδεχόμαστε καθημερινά περίπου 600 άτομα, τα οποία θα εξυπηρετούνται μέσα σε διάστημα 5 – 6 λεπτών, για μία υπόθεση που παλαιότερα θα χρειαζόταν μήνες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, συμπλήρωσε πως μετά από συνάντηση που είχε με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αποφασίστηκε «για κάθε φάκελο που τακτοποιείται, ο δήμος να παίρνει ένα ποσοστό από τα παράβολα και τα πρόστιμα». Εκτιμάται πως τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την ενέργεια θα ανέρχονται σε περίπου 4,8 εκατ. ευρώ.

Μέχρι πρότινος οι πολεοδομίες ανήκαν στη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Με τον «Καλλικράτη» η κεντρική πλέον πολεοδομία ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης και είχε αρμοδιότητα για τους παλαιούς δήμους Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Πολίχνης, Νεάπολης, Συκεών, Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος, Χορτιάτη και Πεύκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.