Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως σημειώνει ακόμη, μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, εξηγεί σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές. Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.https://www.tvopen.gr/watch/196208/kairos172f012f2024hpieskairikessynthhkesligostesbroxesstadytikaΑκολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες. Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!#OraEllados #OPENnews

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, January 16, 2024

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια αναμένεται το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, σύμφωνα και με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά. Όπως σημειώνει ο ίδιος για την εξέλιξη του καιρού από σήμερα Τετάρτη, «εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη κεντρική Ευρώπη ενώ στη περιοχή μας μέχρι και την Παρασκευή θα επικρατήσει νοτιοδυτικό ρεύμα στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να έχουμε άνοδο θερμοκρασίας.

Η μετωπική ζώνη θα περάσει από τη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, οπότε θα έχουμε και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια».

Το εντυπωσιακό του καιρού αυτές τις ημέρες

Το εντυπωσιακό του καιρού, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, δεν είναι η χειμωνιάτικη αλλαγή του Σαββάτου από τα βόρεια της χώρας, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν για ένα πενθήμερο, ως το Σάββατο, στα νότια με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν ακόμα και τους 20 βαθμούς στα πιο νότια τμήματα.

Ειδικότερα Πέμπτη και Παρασκευή θα υπάρχουν πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο. Το Σάββατο κυρίως μετά το μεσημέρι θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, πολύ πιθανόν και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Την Κυριακή, με πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά….