Αεροπλάνο της Egypt Air που είχε ξεκινήσει από το Κάιρο της Αιγύπτου με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ στη συνέχεια τέσσερις από τους επιβάτες προσπάθησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες του αεροδρομίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν το αεροσκάφος ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς απέτυχε να να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Βεγγάζης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 111 άτομα και 6 μέλη του πληρώματος. Κατά την άφιξη του, ο πιλότος αρνήθηκε, περιέργως, οι επιβάτες να παραμείνουν στο αεροσκάφος και έτσι όλοι αποβιβάστηκαν με τη συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες παρέμειναν στην αίθουσα αναμονής μέχρι τις 8 το βράδυ, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους. Ωστόσο, οι άνδρες των αρχών διαπίστωσαν πως τέσσερις εξ αυτών έλειπαν. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν στην τουαλέτα, όπου είχαν κρυφτεί σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στη χώρα μας.

Μάλιστα, άλλος ένας επιβάτης ζήτησε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας του αεροδρομίου και στη συνέχεια επιβιβάστηκε και αυτός στην πτήση. Τελικά το αεροπλάνο αναχώρησε στις 21:05 με προορισμό τον αεροδρόμιο της Βεγγάζης.