Τα κοστολογικά στοιχεία δεν έχουν αλλάξει και για το λόγο αυτό «προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος αύξησης της τιμής του ψωμιού», δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο υφυπουργός δήλωσε ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα αυξηθεί καθώς δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν ανατιμήσεις και συμπλήρωσε: «υποσχέθηκαν ότι θα απορροφήσουν και την αύξηση του ΦΠΑ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μ. Μούσιος ανέφερε ότι όντως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής προς το παρόν αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους προμηθευτές τους είναι ότι έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων. Σημείωσε δε ότι ο κλάδος ήδη έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Από την πλευρά τους οι αλευροβιομήχανοι αναφέρουν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι οι τιμές των αλεύρων θα διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα γύρω στα 320 ευρώ ο τόνος ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή ήταν στα 15Ο ευρώ ο τόνος και αιτία είναι η αύξηση της τιμής των σιτηρών, των μεταφορικών κλπ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ενδέχεται να οδηγήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε επαναδιαπραγμάτευση με τις βιομηχανίες τροφίμων σχετικά με τις μειώσεις τιμών σε πλήθος προϊόντων πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι αν αυξηθεί η τιμή των αλεύρων η αύξηση αυτή δεν επηρεάζει μόνο την τιμή του ψωμιού αλλά πλήθος προϊόντων όπως τα ζυμαρικά, είδη ζαχαροπλαστείου κλπ.