Σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της δημοτικής αστυνομικής στην Αθήνα περιγράφει νεαρή κοπέλα, που πήγε να παραλάβει τις πινακίδες του αυτοκινήτου της μετά από πρόστιμο. Σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok περιγράφει πώς ο ένας από τους δύο προσφέρθηκε να την… συνοδεύσει σε διπλανό φωτοτυπείο για να εκτυπώσει κάποια έγγραφα, αργότερα της είπε να πάνε σπίτι του για «να βρουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου» ενώ στην επιμονή της κοπέλας να βρουν ηλεκτρονικά την ασφάλεια, έφτασε στο σημείο να της πει με υπονοούμενο: «Και τι θα κάνεις εσύ για μένα;». «Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα» λέει η κοπέλα στο βίντεο.

Αναλυτικά η καταγγελία: 

«Ένα βίντεο που δυστυχώς μόνο οι γυναίκες θα καταλάβουν. Είχα πάει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω τις πινακίδες μου επειδή είχα φάει πρόστιμο, στη δημοτική αστυνομία. Είχα πάρει τηλέφωνο νωρίτερα και είχα ρωτήσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου και μου είπαν ταυτότητα και δίπλωμα. Τέλος πάντων πάω, μου λένε πως χρειάζεται η ασφάλεια και η άδεια του αυτοκινήτου. Τα πάω μου λένε χρειάζονται φωτοτυπίες, έχει εδώ δίπλα ένα φωτοτυπάδικο. Μου λέει ο ένας: “θέλεις να σε πάω, είναι επικίνδυνα εδώ τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου” και ήταν πρωί… Είναι πρωί! Λέει ο άλλος “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, έλα πήγαινέ την εσύ” και κάτι τέτοια.

Πάω να βγάλω φωτοτυπίες και συνειδητοποιώ ότι ενώ έχω πληρωμένη την ασφάλεια, δεν βρίσκω το χαρτί της. Όλα αυτά γίνονται και ηλεκτρονικά. Τους λέω να βρούμε ηλεκτρονικά την ασφάλεια και αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια. Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά “μπορούμε να βρούμε την ασφάλεια” και έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα για να σου βρω την ασφάλεια;”. Είμαι τόσο συγχυσμένη, τόσο συγχυσμένη! Ένιωσα ότι με υποτιμούν τόσο πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άνδρες και οι τρεις, με συγχωρείτε και για την έκφραση, με καυλάντιζαν!

Έχω δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. Θέλω να βρούμε την ασφάλεια ηλεκτρονικά. Θέλω απλά να μου πείτε τι να κάνω. Και απλά συνέχισαν να μου την πέφτουν. Και ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι επειδή όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκατά ζω! Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πως νιώθω αυτή τη στιγμή».

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά το βίντεο που ανήρτησε η Δήμητρα Λιαράκου, η οποία κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της δημοτικής αστυνομίας.

«Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε σήμερα η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών» είναι η ανακοίνωση του δήμου.