Ένας αυστραλός YouTuber επισκέφτηκε το κέντρο της Αθήνας τη νύχτα και όταν βρέθηκε να περπατά στην Ομόνοια σοκαρίστηκε από αυτό που αντίκρισε… Ο Spanian ανέβασε στην πλατφόρμα, στις 27 Νοεμβρίου, ένα 17λεπτο βίντεο που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 540.000 προβολές.

Στο ξεκίνημα του βίντεο, ο YouTuber μιλά για τον εαυτό του και λέει πως κατάγεται από το Σίδνεϊ και ότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές. Αυτό που κάνει πλέον είναι να περιπλανιέται με την κάμερα του σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών, αποκαλύπτοντας όσα συμβαίνουν σε αυτές κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Στον λογαριασμό του Spanian στο YouTube υπάρχουν βίντεο από γειτονιές δύσκολα προσβάσιμες, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας, της πορνείας και του εμπορίου ναρκωτικών. Ο Spanian δεν μπορεί να κρύψει το σοκ του από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» που έχει βρεθεί ποτέ… και έχει βρεθεί σε πολλές.

Στην κακόφημη περιοχή της Αθήνας, ο ΥouTuber τα είδε όλα και τα έδειξε όλα μέσα από την κάμερα του… Από ναρκομανείς να «χτυπάνε» ενέσεις στα πεζοδρόμια, ιερόδουλες να περπατάνε στους δρόμους, κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια και μεθυσμένοι να βρίζουν περαστικούς… όλα αυτό το θλιβερό σκηνικό προκάλεσε σοκ ακόμα και στον «ψαγμένο» Youtuber.

Σύμφωνα με τον Spanian, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από άλλες περιοχές του κέντρου. Επιπλέον, κάνει ειδική αναφορά στα Εξάρχεια και τη σχέση τους με τους αναρχικούς, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.