Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λιποθυμία δύο ή τριών κοριτσιών και ενός αγοριού πιθανόν να οφείλεται σε χρήση κάποιας ουσίας, σίγουρα επιβλαβούς.

Τα παιδιά φέρεται να βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου ημιλιπόθυμα, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιων ουσιών, σύμφωνα με το ekriti.gr. Οι αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών ή κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα νικοτίνη μέσω στικ, για τη διακοπή του καπνίσματος ή κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο, που το συνδύασαν με κανονικό, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά της ουσίας στον οργανισμό τους.

Μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν, συμμαθητές τους ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή με κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, και τους μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως τρεις μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού (δύο κορίτσια και ένα αγόρι), που αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ. Οι μαθητές φοιτούν στην ίδια τάξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε το επεισόδιο.

Τα τρία παιδιά υποβάλλονται σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία τους. Ένας τέταρτος μαθητής, που ανέφερε ζάλη, είπε στους αστυνομικούς ότι αγόρασαν και χρησιμοποίησαν προϊόντα νικοτίνης, με αποτέλεσμα να ζαλιστούν. Ο μαθητής έχει προσαχθεί, ενώ για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για αυτοκόλλητα στικάκια, που τοποθετούνται στα ούλα για τη διακοπή του καπνίσματος και πωλούνται στα περίπτερα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άλλο παιδί είχε προμηθευτεί τα εν λόγω στικάκια, το περασμένο καλοκαίρι από ένα περίπτερο και, καθώς ο ίδιος είχε βοηθηθεί να διακόψει το κάπνισμα, έδωσε τα «στικάκια» στα συγκεκριμένα παιδιά, για να… βοηθηθούν κι εκείνα. Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για δύο 14χρονα κορίτσια και ένα 15χρονο αγόρι που κατέρρευσαν στο σχολείο.

Στην κεντρική φωτογραφία αποτυπώνεται η στιγμή της διακομιδής του 15χρονου νεαρού, που παρελήφθη τελευταίος από την κινητή μονάδα για το νοσοκομείο.