Τις επόμενες δύο μέρες θα εμφανιστούν έντονα φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, όμως από την Πέμπτη ο καιρός αλλάζει και αναμένεται θερμή εισβολή με άνοδο θερμοκρασίας έως 9 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε ανάρτηση στο Facebook, παραθέτοντας τις περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία και τονίζοντας ότι η θερμοκρασία θα εκτοξευτεί πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα,η δυτική Κρήτη,οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Υ.Γ: Σε λίγο λεπτομέρειες».

Καλήμερα και καλή εβδομάδα!Η εμμονή των νοτιάδων ,οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Monday, November 27, 2023

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη (28/11) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά.

Επίσης, την Τετάρτη (29/11) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά έως το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στα βόρειοανατολικά σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 03 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (30/11) στα νοτιοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικους 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.