Με τις γιορτινές ημέρες να είναι σχεδόν ένα μήνα μακριά, τα μαγαζιά έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται στους ρυθμούς των Χριστουγέννων. Μάλιστα, πολλοί φούρνοι έχουν ήδη ετοιμάσει τα πρώτα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες.

Φέτος, ωστόσο, η ακρίβεια είναι φανερή σε όλα τα τρόφιμα και από αυτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Η εκπομπή «Action Τώρα» με τον Νίκο Υποφάντη και την Ντόρα Κουτροκόη έκανε ρεπορτάζ σε φούρνο της Αττικής, όπου διαπιστώθηκε πως οι τιμές των γλυκών έχουν ανέβει επικίνδυνα.

Σε περίπτωση που θέλει κανείς να γευτεί μελομακάρονα και κουραμπιέδες, θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, φέτος η τιμή ενός κιλού μελομακάρονα αγγίζει τα 16 ευρώ και πάνω. Αν, από την άλλη, προτιμά να γλυκαθεί τρώγοντας κουραμπιέδες, θα πρέπει πληρώσει, επίσης, περίπου 16 ευρώ.

Όσον αφορά τα τσουρέκια, τα οποία επίσης προτιμώνται και αυτόν τον καιρό από τους καταναλωτές, αυτά κοστολογούνται στα 12 ευρώ το κιλό. Οι δίπλες, από την άλλη, κοστολογούνται, περίπου, στα 6 ευρώ το μισό κιλό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε φούρνο / ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης του Action 24.