Στιγμές τρόμου έζησαν οι οδηγοί και οι επιβαίνοντες 4 οχημάτων που ήταν εν κινήσει στην Εθνική Οδό της Κρήτης στο ύψος του αεροδρομίου Ηρακλείου όταν άγνωστοι τους πέταξαν πέτρες και εξαφανίστηκαν.

Όπως ανέφερε το cretalive.gr τα περιστατικά με τις ρίψεις πετρών σημειώθηκαν, με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους, στο ίδιο περίπου σημείο στην Εθνική λίγο πριν από τον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Στόχος των αγνώστων δραστών έγιναν τέσσερα οχήματα, δύο τουριστικά λεωφορεία, ένα αγροτικό φορτηγάκι και ένα ταξί στο οποίο υπήρχαν και επιβάτες.

Ο οδηγός ενός από τα οχήματα, μιλώντας στο Cretalive, ανέφερε ότι ήταν εν κινήσει όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες εναντίον του οχήματός του. Ο οδηγός τόνισε ότι οι πέτρες έπεσαν από ένα σημείο κοντά στον καταυλισμό των Ρομά που υπάρχει περιοχή. Μάλιστα επισήμανε πως η μία από τις πέτρες χτύπησε στο παρμπρίζ του οχήματός του και το έσπασε.

Οι οδηγοί των δύο πούλμαν και του ταξί κατέθεσαν μηνύσεις κατά αγνώστων για τα περιστατικά και όπως ανέφεραν οι ίδιοι στις καταγγελίες τους στις αρχές, εικάζουν ότι οι δράστες είναι ανήλικοι Ρομά.

Το εξαιρετικά επικίνδυνο και νοσηρό αυτό φαινόμενο έχει επαναληφθεί κι άλλες φορές τρομοκρατώντας του ανυποψίαστους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα οχήματα που δέχονται ξαφνικά τις πέτρες.

Από το χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.  Όσον αφορά στις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, ο οδηγός του ενός τουριστικού λεωφορείου προσδιόρισε ότι η ζημιά φτάνει τις 3.000 ευρώ και αντίστοιχα ο οδηγός του ταξί ανέφερε ότι η ζημιά ανέρχεται σε 2.500 ευρώ. Ο οδηγός του δεύτερου πούλμαν δεν έκανε εκτίμηση των φθορών που προκάλεσαν οι πέτρες.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.