Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν τις καθυστερήσεις διορισμών σε επιτυχόντες του διαγωνισμού. Μιλώντας, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι «οι επιτυχόντες δεν σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί δεν διορίζονται όσοι έχουν περάσει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του Μαρτίου έχουν βγει οι δυο από τις τρεις βασικές προκηρύξεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις περίπου 1.400 θέσεις των τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα βγει και η προκήρυξη για τις περισσότερες από 4.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. «Δεν πρεπει να αγωνιούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Ωστόσο διευκρίνισε ότι: «Οι επιτυχόντες δεν σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι. Αντιστοιχούν στον αριθμό των θέσεων».

Αναφορικά με τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμούς προ μνημονίων, όπως είναι αυτός του 2008, τόνισε ότι πρόκειται για ιστορία που δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. «Ας απομυθοποιήσουμε τον αριθμό που δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά μέχρι τώρα», είπε ο κ. Παπαϊωάννου. «Όταν λέμε κάποιος πέτυχε, λέμε πήρε πάνω από τη βάση, 11 στα 20, όχι απαραίτητα ότι πήρε 18 στα 20. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη επιτυχών και διοριστέος» ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά. «Προφανώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον αυτό» σημείωσε ο Θ. Παπαϊωάννου.