Newsroom

Καλωσήρθατε στο μαγικό κόσμο των σημειώσεων. Εδώ αρχίζει η συναρπαστική µας ιστορία που ξεκινάει τη µέρα που δηµιουργήθηκε το Flexbook, µια επαναστατική καινοτοµία στο χώρο της βιβλιοδεσίας που άλλαξε τα δεδοµένα και φτάνει τη µέρα που γίνεται επώνυµο brand µε παρουσία σε 35+ χώρες σε όλο τον κόσµο.

Αλλά ας πιάσουµε τα πράγµατα από την αρχή. Βρισκόµαστε στην Αθήνα τη δεκαετία του 60, όπου o µάστορας της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Θεόδωρος Χασαπάκης δραστηριοποιείται µε µεράκι στο χώρο των ειδικών εκδόσεων και του χειροποίητου βιβλίου. To 1994 η εταιρεία περνάει στην επόµενη γενιά, τη Γρηγορία και τον Δηµήτρη Χασαπάκη, που της δίνουν το δικό τους νέο προσανατολισµό.

Μετά από 2 χρόνια έρευνας και µε δεκαετίες εµπειρίας σε όλο το φάσµα των τεχνολογιών που αφορούν τη βιβλιοδεσία, παρουσιάζουµε µια νέα µέθοδο βιβλιοδεσίας που προσφέρει µοναδική αντοχή και ευκαµψία σε βιβλία, σηµειωµατάρια, ηµερολόγια και της δίνουµε το όνοµα Flexbook.

Με έµφαση στο design, την καινοτοµία και τα νέα υλικά, η µέθοδος αυτή εξελίσσεται σε ένα διεθνές brand που σύντοµα αποκτάει φανατικούς φίλους διεθνώς. Η ανάπτυξη είναι ραγδαία µε διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε όλο το φάσµα των προϊόντων σηµειώσεων και του εταιρικού δώρου. Η ιδιαίτερη, µαγική οπτική µας στο χώρο της γραφής και των σηµειώσεων αλλά και η εστίαση στην ηθική επιχειρηματικότητα µας ανοίγουν την πόρτα σε ένα κοινό που βλέπει τον κόσµο διαφορετικά.

Σήµερα, ενώνοντας τη φωνή µας µε τη φωνή των ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης που ψάχνουν αξίες και όχι απλώς προϊόντα, στηρίζουµε τη διατήρηση της βιωσιµότητας του πλανήτη µε µια δέσµευση να συµβάλλουµε µε όλες µας τις δυνάµεις σε µια µεγάλη αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση .

Η νέα πιστοποίηση FSC® (Forest Stewardship Council) που αποκτήσαµε πρόσφατα επισφραγίζει την αποφασιστικότητά µας να εξασφαλίσουµε ότι κάθε προϊόν που κατασκευάζουµε έχει πάντα τις υψηλότερες οικολογικές προδιαγραφές.

Flexbook the Original

Η τεχνολογία Flexbook προσφέρει εξαιρετικά µεγαλύτερη αντοχή, σε σχέση µε τους παραδοσιακούς τρόπους βιβλιοδεσίας, επιτρέποντας στα προϊόντα σηµειώσεων να έχουν µοναδική ελαστικότητα, να ανοίγουν χωρίς φθορά και να κάνουν χιλιάδες περισσότερα ανοίγµατα χωρίς να σπάνε, όσο έντονη κι αν είναι η χρήση τους. Ένα εντελώς νέο επίπεδο επιδόσεων που πάει πολύ πέρα από την αναµενόµενη λογική των 360o. Για να διασφαλιστούν αυτά τα µοναδικά χαρακτηριστικά, κάθε προϊόν θα πρέπει πάντα να φέρει το ειδικό ολόγραμμα που δηλώνει ότι πρόκειται για πρωτότυπο προϊόν τεχνολογίας Flexbook.

Τεχνολογία Flexbook

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τη δυνατότητα των εντύπων να ανοίγουν σε όσο το δυνατόν µεγαλύτερη γωνία χωρίς να φθείρονται. Σηµασία όµως δεν έχει µόνο η ευκαµψία αλλά και η συνολική διάρκεια ζωής. Για να µπορέσουµε να επιτύχουµε και τα δύο ταυτόχρονα απαιτείται νέα τεχνολογία βιβλιοδεσίας που δεν ήταν διαθέσιµη µέχρι σήµερα. Τα προϊόντα Flexbook έκαναν τη διαφορά γιατί έφεραν νέα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που δεν συγκρίνονται µε οτιδήποτε άλλο είναι διαθέσιµο στον καταναλωτή διεθνώς. Πολύ πέρα από το γνωστό 360ο, η καινοτοµική αυτή µέθοδος βιβλιοδεσίας συνδυάζει την απόλυτη ευκαµψία σε όλο το εύρος δυνατοτήτων που θα µπορούσε ποτέ να υπάρξει και την εντυπωσιακή αντοχή σε όλες τις πιθανές συνθήκες καταπόνησης.

Έχουμε φίλους σε 35 χώρες

Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσµο που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Από την Ιαπωνία µέχρι την Αυστραλία ή την Ινδία και από τις ΗΠΑ µέχρι την Αυστρία ή τη Χιλή, έχουµε φίλους σε 35 χώρες που αγαπήσανε τη δική µας µαγική προσέγγιση στο σύµπαν των σηµειώσεων.

Αυτές οι πιστοποιήσεις μας κάνουν περήφανους

Με µια σειρά πιστοποιήσεων που κάνουν πράξη τη φιλοσοφία της εταιρείας µας για έµφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση ποιότητας, την ηθική επιχειρηµατικότητα, την προώθηση της ελληνικότητας των παραγόµενων προιόντων και την κοινωνική ευθύνη είµαστε περήφανοι γιατί δεν µένουµε στα λόγια αλλά αλλάζουµε τα πάντα για να εξυπηρετήσουµε αυτό που πιστεύουµε.

Πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας και πληροφοριών

Τα δύο ISO που κατέχει σήµερα η εταιρεία µας πιστοποιούν την ολοκληρωτική εναρµόνιση της λειτουργίας µας µε τα διεθνή πρότυπα ποιότητας που χαρακτηρίζουν το σύνολο του κύκλου σχεδιασµού και παραγωγής των προϊόντων µας.

Πιστοποίηση FSC®

Τα αρχικά FSC® µεταφράζονται στα αγγλικά ως Forest Stewardship Council®- δηλαδή Συµβούλιο Διαχείρισης Δασών. Πρόκειται για έναν παγκόσµιο, µη κυβερνητικό οργανισµό που ιδρύθηκε το 1993 για να επιβλέπει την υπεύθυνη διαχείριση των δασών παγκοσµίως, προστατεύοντας όχι µόνο τα δάση σε όλο τον κόσµο αλλά και τις κοινότητες των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από αυτά.

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία µας, έγινε µέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» τον Δεκέµβριο 2016. Πιστοποιήθηκε από την ΕUROCERT µε βάση το «Πρότυπο Απαιτήσεων» και εντάχθηκε έτσι στην «κοινότητα» εξωστρεφών, παραγωγικών – µεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας που αποσκοπεί στην προώθηση του επιχειρηµατικού πολιτισµού της χώρας µας.

Πρότυπο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ETHOS

Tα Κριτήρια βασίζονται στο Πρότυπο Αξιολόγησης της ΕΚΕ, (CSR HELLAS – EUROCERT) που εστιάζει στις βασικές αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηµατικότητας και της Βιώσιµης Ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο twf.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber