Η θρυλική «Ματούλα του Κολωνακίου» όπως έμεινε στη μνήμη όλων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Η Διαμάντω Κουτροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα πέθανε στο σπίτι της, όπου και βρέθηκε νεκρή σκορπίζοντας θλίψη.

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έγινε αρχικά γνωστή μέσα από το προφίλ στο facebook του δημοσιογράφου Ανδρέα Κουβελογιάννη ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…. Π Ε ΘΑ Ν Ε ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η Μ Α Τ Ο Υ Λ Α …. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ήρθαν και την πήρανε… ΗΤΑΝ επτά μέρες νεκρή – μόνη – της στο σπίτι της… Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΟ … ΕΜΑΘΕ ; ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω… ΤΩΡΑ θα κάνουν πάρτι ο ΤΟΛΗΣ, η ΖΩΙΤΣΑ, ο ΖΑΜΠΈΤΑΣ και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…».

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ….Π Ε ΘΑ Ν Ε ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η Μ Α Τ Ο Υ Λ Α ….&&&&&&&&&& ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ήρθαν και την πήρανε…ΗΤΑΝ επτά…

Posted by Αντρέας Κουβελογιάννης on Tuesday, October 17, 2023

Στην συνέχεια, την είδηση επιβεβαίωσε ο καλός της φίλος και δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας ο οποίος έκανε λόγο για ένα κεφάλαιο που κλείνει. «Εγώ έτσι θα σε θυμάμαι πάντα. Χαμογελαστή Ματούλα μου. Έφυγες πικραμένη αλλά και γεμάτη. Δεν μπόρεσα τελευταία φορά να σε βοηθήσω για το σπίτι που έψαχνες. Θα μείνεις πάντα το φιλαράκι μου. Καλή αντάμωση. Ένα ακόμα κεφάλαιο κλείνει για μένα!».

Εγω ετσι θα σε θυμαμαι παντα. Χαμογελαστή Ματουλα μου. Εφυγες πικραμενη αλλα και γεμάτη .Δεν μπορεσα τελευταια φορα να…

Posted by ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ on Tuesday, October 17, 2023

«Ένας χρόνος ζωής κάποιου είναι μια μέρα της Ματούλας»

Η Ματούλα αποτελεί μια «θρυλική» μορφή, της παλιάς «καλής» κοσμικής Αθήνας του ’70 αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της κατάφερε να ζήσει τα πάντα. Έρωτες, φυλακή, ναρκωτικά, δυνατές φιλίες και πολλά ακόμα αποτελούσαν το «παζλ» που λέγεται «Ματούλα».

Γι’ αυτό και εκείνη την εποχή που η Ματούλα κυκλοφορούσε στους δρόμους του Κολωνακίου, κυριαρχούσε η φράση «Ένας χρόνος ζωής κάποιου είναι μια μέρα της Ματούλας».

Η απώλεια της μητέρας της

Η Ματούλα γεννήθηκε το 1947 στην Κόρινθο. Ο πατέρας της ήταν διοικητής Χωροφυλακής στην Κόρινθο. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2019 στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνια είχε αναφέρει πως είχε δύο αδέρφια, τον Δημήτρη και τη Γωγώ, με την οποία δεν μεγάλωσα μαζί, γιατί έμεινε στη θεία τους. «Είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια μέχρι τα δώδεκά μου που πέθανε η μητέρα μου. Πάτησε ένα σαπούνι που είχε πέσει στο πάτωμα της κουζίνας και χτύπησε στο τσιμέντο το κεφάλι της. Ημουν μαζί της στο σπίτι όταν συνέβη το μοιραίο…» είχε εξομολογηθεί τότε η Ματούλα.

Ο έρωτας με τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Καλό Ταξίδι Σταμάτη μου ..

Posted by Matoula Kariere on Saturday, October 1, 2022

Στα δεκατρία της χρόνια, όπως είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη το έσκαγε από το 6ο Γυμνάσιο Θηλέων, στην Κυψέλη, όπου πήγαινε, και παρακολουθούσα τα γυρίσματα διάφορων ταινιών. Εκεί γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Μπάρκουλη ο οποίος, όπως είχε αναφέρει η ίδια Ματούλα «ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που με είδε ως παιδί» και όχι ως γυναίκα. Σύμφωνα με την ίδια, οι σχέσεις τους ολοκληρώθηκαν όταν εκείνη ήταν σχεδόν 16 ετών. «Το έκανα γιατί το ήθελα και χαίρομαι που την παρθενιά μου την πήρε ένας τέτοιος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη η Ματούλα.

Μόλις το έμαθε ο πατέρας της, την πήγε στην Ασφάλεια κι εκεί την έκλεισαν για τρεις μέρες στα κρατητήρια, με σκοπό να μαρτυρήσει ποιος ήταν αυτός που της πήρε την παρθενιά. Κάτι που όμως δεν έκανε και γι’ αυτό οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο, όπου έμεινε για δεκαπέντε μέρες με την αιτιολογία «προληπτικώς αλητεία».

Μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός

Πέγκυ Ζήνα-Στέλιος Ρόκκος-Ματούλα

Ανήσυχο πνεύμα, η Ματούλα ασχολήθηκε στην επαγγελματική της πορεία με πολλά. Μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ήταν οι κλάδοι που δοκιμάστηκε αλλά σε κανέναν δεν… στέριωσε. Ο λόγος; «Μου αρέσει ν’ αλλάζω, δεν μπορώ να μένω στα ίδια» είχε εξηγήσει η Ματούλα.

«Δεν πήγα ποτέ στη ζωή μου για ένα βράδυ, δεσμούς έκανα»

Ειρήνη μου αγαπημένη καλό σου ταξίδι, δε θα σε ξεχάσω ποτέ (από τον γάμο μου που έγινε το 1975).

Posted by Matoula Kariere on Wednesday, September 14, 2022

Η Ματούλα είχε τη φήμη της… αθυρόστομης (κάτι το οποίο τόνισε και στην ταινία Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα του 2011 στην οποία συμμετείχε) αλλά και της… εκρηκτικής γυναίκας που δεν δίσταζε να σηκώσει το χέρι της και να χτυπήσει κάποιον άνδρα που θα θεωρούσε ότι την προσβάλλει.
Την απάντηση και για τις δύο φήμες, την έδωσε η ίδια στην συγκεκριμένη συνέντευξη.

«Μια γυναίκα μόνη, όπως εγώ, μόνο με αθυρόστομο τρόπο μπορούσε να επιβιώσει. Ολοι μού την έπεφταν, δεν είχα κανέναν για να με προστατεύσει κι έπρεπε μόνη μου να τα βγάλω πέρα. Ναι, έχω ρίξει κάτι ανάποδα χαστούκια σε κάποιους που το άξιζαν. Ειδικά αν μάθαινα ότι κάποιος έλεγε ότι με είχε πάρει… Εχε υπόψη ότι δεν έχω πάρει κανέναν από όλους αυτούς που ήταν γύρω μου και μου την έπεφταν. Εγώ δεν πήγα ποτέ στη ζωή μου για ένα βράδυ, δεσμούς έκανα. Τα εκατομμύρια όλα του κόσμου και να μου έδιναν, δεν θα πήγαινα στο κρεβάτι με κανέναν. Δεν είμαι ξεφτιλισμένη γυναίκα!».

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και ο γάμος επειδή έμεινε έγκυος

Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της; «Ο εφοπλιστής Γιάννης Πατέρας. Δεν φτάσαμε σε γάμο, γιατί λίγο προτού βγουν οι άδειες έγινε κάτι και σηκώθηκα κι έφυγα. Μέναμε μαζί πέντε χρόνια και, όταν έφυγα, δεν πήρα τίποτα από τα ρούχα και από τα μπιζού μου. Για μένα δεν ήταν ο εφοπλιστής, ήταν ο Γιάννης μου, τα πάντα στη ζωή μου» είχε εξομολογηθεί η Ματούλα στην ίδια συνέντευξη ενώ σε ότι αφορά τον γάμο με τον επιχειρηματία της ντίσκο Σαν Λορέντζο, τον Ρομπέρτο Καριέρε, είχε πει πως «τον παντρεύτηκα γιατί έμεινα έγκυος, δεν ήμουν καψούρα μαζί του. Του είχα πει “θα παντρευτούμε και θα χωρίσουμε”. Οπως κι έγινε στους έξι μήνες γάμου».

Η παρέα με την Ζωή Λάσκαρη

βρήκα αυτή τη φωτογραφία, 50 χρόνια πριν με τον Τόλη και την Ζωή. Τσουγκριζουμε αυγά στο σπίτι στην Γλυφάδα!

Posted by Matoula Kariere on Wednesday, March 29, 2023

Αν και συνήθιζε να κάνει παρέα με άντρες, είχε ξεχωρίσει μια γυναίκα και είχε σταθεί στο πλευρό της. Ο λόγος για τη Ζωή Λάσκαρη. «Ναι, από μικρή ήμουν αγοροκόριτσο! Επρεπε να είχα γεννηθεί άντρας. Με τη Ζωίτσα κάναμε παρέα γιατί κι εκείνη ήταν αντράκι. Τότε που ήταν καψούρα με τον Βοσκόπουλο, φορούσαμε μαντίλια και περούκες και πηγαίναμε και τον παρακολουθούσαμε να δούμε τι κάνει. Μέχρι και πάνω σε δέντρα είχαμε ανέβει για να μη μας πάρει είδηση» είχε πει η Ματούλα.

Το κεφάλαιο «ναρκωτικά»

Η Ματούλα στα γυρίσματα του «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα» το 2011

Τη δεκαετία του ’90 και αφού γέννησε το γιο της Λορέτζο, η Ματούλα ξεκίνησε τη χρήση των ναρκωτικών και βρέθηκε στη φυλακή. «Στη φυλακή έμεινα εννιά μήνες κι εκεί σταμάτησα οριστικά τη χρήση. Η φυλακή για μένα είναι το χέρι του Θεού που με έσωσε!» είχε εξομολογηθεί η Ματούλα ενώ σε ότι αφορά το πώς απεξαρτήθηκε είχε αναφέρει πως: «Να μην ξαναπιάσεις στο χέρι σου ναρκωτικά! Δεν υπάρχει “δεν μπορώ”, υπάρχει “δεν θέλω”. Γιατί κι εγώ στα δεκαπέντε χρόνια που «έπινα» ηρωίνη έλεγα δεν μπορώ… Θα πρέπει δε να ξέρεις ότι στη ζωή μου δεν έχω πιει ποτέ αλκοόλ. Ούτε μπίρα…».

Οι ανύπαρκτες σχέσεις με τον γιο της

Το 2021, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open, η Ματούλα είχε παραδεχθεί πως δεν έχει καμία σχέση με το γιο της, τα τελευταία 15 χρόνια.
Σημειώνεται πως ο Λορέντζο Καριερέ είχε γίνει γνωστός μέσα από το ριάλιτι του Mega «Bar». «Ρώτα τη νύφη μου γιατί δεν μιλάω με το γιο μου και γιατί δεν βλέπω τα εγγόνια μου. Κι έχει γίνει και μάνα. Έχω δύο εγγόνια και δεν τα έχω δει ποτέ, ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρω. Έχω να δω το γιο μου 15 χρόνια. Έκλαιγα στην αρχή. Τον πήρα τηλέφωνο τον Αύγουστο στα γενέθλιά του για να του πω χρόνια πολλά και μου το έκλειναν. Ξέρω πολλά… Τη γυναίκα του την ξέρω από παλιά. Να είναι καλά και αυτός και τα παιδιά του. Έχω κάνει λάθη σε σχέση με το παιδί μου. Έπεσα στα ναρκωτικά, αφού τον γέννησα».