Την αδιανόητη συμπεριφορά ενός οδηγού λεωφορείου καταγγέλλει άτομο με αναπηρία, με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός επιχειρεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο αλλά η ράμπα για τα άτομα με αναπηρία δεν κατεβαίνει.

Σε ερώτησή του «η ράμπα δεν λειτουργεί;», ακούγεται ο οδηγός να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχει το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω», ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Τελικά ο οδηγός τον βοηθά να μπει στο λεωφορείο και απευθυνόμενος σε αυτόν, του λέει: «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη». Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός αποκρίνεται λέγοντας «γιατί εσύ τι είσαι;».

@kapten_amearika

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_

♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Όπως δηλώνει ο χρήστης του ΤikTok, ενώ ήθελε απλώς να πάει για καφέ με τους φίλους του, το τίμημα ήταν ο «εξευτελισμός». Κατόπιν εξηγεί πως σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό.

Μάλιστα, ο άνδρας καταγγέλλει ότι πήρε τηλέφωνο στον ΟΑΣΑ για να ρωτήσει αν ο οδηγός πρέπει να βοηθήσει ένα άτομο με αναπηρία να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και του απάντησαν ότι απαγορεύεται να σηκωθεί από τη θέση του.

Τέλος απαντά και στα περί προσωπικού βοηθού, για την έλλειψη του οποίου τον «κατηγόρησε» ο οδηγός, λέγοντας το αυτονόητο: «ο προσωπικός βοηθός δεν αντικαθιστά την υποχρέωση του κράτους για υποδομές προσβασιμότητας».

«Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει ο ΟΑΣΑ και όχι ο οδηγός» καταλήγει.