Καμία ευθύνη αποζημίωσης πολιτών που ενδεχομένως … μπουν στον κόπο να καταδιώξουν ληστές τραπεζών , ακόμα και αν στην επιχείρηση καταδίωξης τραυματιστούν, δεν έχουν οι διοικήσεις των Τραπεζών.

Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος ,ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε στο Εφετείο να αποφασίσει αν υπάλληλοι της τράπεζας που παρότρυναν τοπν τραυματισθέντα πολίτη να καταδιώξει το ληστή έχουν και υποχρέωση να τον αποζημιώσουν !

Η υπόθεση που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο αφορά σε ληστεία που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 1998 σε τράπεζα στην περιοχή Εύοσμου της Θεσσαλονίκης . Οι υπάλληλοι φώναζαν στους πολίτες να πιάσουν του ληστές λέγοντας πως τα όπλα τους είναι άσφαιρα, αλλά κατά την καταδίωξη ο πλέον τολμηρός από αυτούς που άκουσε τις προτροπές των υπαλλήλων τραυματίστηκε . Με αγωγή του διεκδικεί αποζημίωση 500.000 ευρώ.

Ο πολίτης που τραυματίστηκε κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας και των τριών υπαλλήλων της για την ηθική βλάβη που υπέστη διεκδικώντας 500.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόρριψη του αιτήματός του το Εφετείο θα αποφασίσει αν δικαιούται αποζημίωση από τους υπαλλήλους της Τράπεζας.