Απελπισμένοι είναι οι καταστηματάρχες του Βόλου. Είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από το έλεος της κακοκαιρίας Daniel, τα μαγαζιά τους να βουλιάζουν σε λίγα μόνο λεπτά στις λάσπες και να παθαίνουν ζημιές που όπως τονίζουν είναι ανεπανόρθωτες. «Πληρώσαμε εμείς οι ίδιοι για να μας καθαρίσουν τον δρόμο» καταγγέλλουν στην κάμερα του Newsbeast εξηγώντας πως παλεύουν ολομόναχοι για να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους.

Βόλος, Αποστολή Newsbeast

Η εικόνα που συναντήσαμε περπατώντας στην περιοχή του Βόλου «Παλαιά» ήταν αποκαρδιωτική. Καταστηματάρχες με δάκρυα στα μάτια και γαλότσες καθάριζαν με λάστιχα και σκούπες τα καταστήματά τους ενώ ολόκληρη η πόλη αν και πέρασε πάνω από μία εβδομάδα από την κακοκαιρία συνεχίζει να μοιάζει με μία απέραντη χωματερή.

Έβγαζαν με τα χέρια τους έξω από τα μαγαζιά τους τα τραπέζια και τις καρέκλες για να τα πλύνουν ενώ προσπαθούσαν να παράλληλα να απομακρύνουν τα χώματα από τον δρόμο.

Επιστρατεύοντας τους υπαλλήλους αλλά και την οικογένειά τους δίνουν αγώνα ώστε να δουν ξανά τα μαγαζιά τους καθαρά και να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά.

Όπως όμως διερωτούνται χωρίς νερό πώς θα τα καταφέρουν; «Πώς θα ετοιμάζουμε τα φαγητά; Πώς;» μας ρωτούν εξηγώντας ότι η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

Ανάμεσα τα καταστήματα που κάνουν εργασίες για να βάλουν ξανά το κλειδί στην πόρτα και να υποδεχτούν κόσμο υπάρχει και άλλοι που αποφάσισαν να ανοίξουν όπως όπως.

«Δεν θα έχουμε να φάμε. Πρέπει να δουλέψουμε. Δεν έχουμε την επιλογή να περιμένουμε. Δεν μπορούμε… Τα έξοδα τρέχουν» μας λένε.

«Τα νερά ξήλωσαν τα πάντα, αλλάξαμε ακόμη και πλακάκια»

«Μόλις αλλάξαμε πλακάκια στο μαγαζί. Η κακοκαιρία ξήλωσε τα πάντα. Δείτε μέσα τι γίνεται» αναφέρει στο Newsbeast ο υπεύθυνος του «Cafe Panepistimio» και μας δείχνει το εσωτερικό του καταστήματος ενώ όλο το προσωπικό που έχει να βοηθήσει πλένει τις καρέκλες, τα τραπέζια και τον δρόμο με πιεστικά μηχανήματα και λάστιχα.

Αλλάζουν ακόμη και πλακάκια στα καταστήματα του Βόλου

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε χωρίς νερό. Πώς θα μαγειρέψουμε;»

Λίγο πιο κάτω συναντάμε την κυρία Αντωνία, την ιδιοκτήτρια του τσιπουράδικου «Το φιλαράκι.

Με μια σκούπα στα χέρια προσπαθεί να απομακρύνει τις λάσπες. «Πού να καθαρίσω; Βρωμάει ο τόπος» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast.

«Τίποτα μόνο λάσπη υπάρχει. Τίποτα άλλο» τονίζει.

«Είμαστε άπλυτοι μία εβδομάδα. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε χωρίς νερό. Πώς θα μαγειρέψουμε;

Πληρώσαμε για να καθαρίσουμε τον δρόμο γιατί είχαμε λάσπη. Κανείς δεν ήρθε να ρίξει νερό να μας βοηθήσει. Κανείς. Πού είναι; Τι κάνουν; Δεν έχουν συνεργεία;» μας λέει.

Δείτε τι δηλώνουν καταστηματάρχες στο Newsbeast

Δείτε τις φωτογραφίες από την καταστροφή που έχουν υποστεί τα καταστήματα στην περιοχή Παλαιά Βόλου

Γεμάτος με λάσπες ο πεζόδρομος
Βουλιάζουν στις λάσπες τα καταστήματα