Με νέου μήνυμα του 112, προειδοποιούνται οι πολίτες της συνοικίας Ιπποκράτη Λάρισας να απομακρυνθούν από τον Ιπποκράτη Λάρισας προς Αλκαζάρ και Κέντρο Πόλης λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Πλημμύρισαν οι Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης

Οι Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης όχι μόνο πλημμύρισαν από τις βροχές της κακοκαιρίας Daniel, αλλά το νερό αναβλύζει και από τα φρεάτια, τη στιγμή που παραμένει η απειλή της υπερχείλισης του Πηνειού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης στις ισόγειες κατοικίες της περιοχής αναφέρει το larissanet.gr, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα τους κατοίκους, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο και τη Λάρισα.

Επίσης, οι αρχές έκλεισαν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητα της.

Η απειλή του Πηνείου

Οι αρχές προειδοποιούν για υπερχείλιση του Πηνειού από το βράδυ της Πέμπτης (7/9), ενώ νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων» στο ποτάμι.

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό.

Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε η ανακοίνωση.

❗❗ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΙΣΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ)Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας…

Posted by Δήμος Λαρισαίων on Friday, September 8, 2023

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης: