Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις και ο τεράστιος όγκος νερού που έχει συγκεντρωθεί στον άξονα Πλατύκαμπος – Χάλκη – Νίκαια και στον Θεσσαλικό κάμπο λόγω της κακοκαιρίας Daniel, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην πόλη των Τρικάλων και ειδικά στις ανατολικές – νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ο Ληθαίος ποταμός έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία του, έχει σπάσει πολλά μικροφράγματα ενώ από νωρίς το μεσημέρι αγγίζει πια και τη γέφυρα Αρριανού, επί της οδού Καρδίτσης που χει κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν πού υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν φράγματα του ποταμού για να βρει οδό διαφυγής το νερό και να μην πλημμυρίσει η πόλη, την ώρα που οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο Φυτώριο του Δήμου, υπάλληλοι του Δήμου γεμίζουν σάκους με άμμο, για την ενίσχυση της τάφρου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.