Ο Γάλλος μετεωρολόγος Nahel Belgherze έκανε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, χαρακτηρίζοντας ως «ιστορική νεροποντή» το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel σε Βόλο και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μοντέλα είχαν δείξει ότι θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα, κανείς δεν περίμενε όμως να επιβεβαιωθούν οι πιο ακραίες προβλέψεις.

«Όλα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες», έγραψε χαρακτηριστικά σε μια ανάρτηση.

Επίσης, δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει ένα τεράστιο νέφος να έχει καλύψει τη Θεσσαλία και έγραψε στη λεζάντα το εξής:

«Ιδού η καταιγίδα που αυτή τη στιγμή προκαλεί όλεθρο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως φαίνεται από δορυφορικές εικόνες».

Μάλιστα, σε μια άλλη ανάρτηση έγραψε ότι είναι «εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη».