Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • Για τα αυγά ποσέ
  • -Αυγά
  • -Ξύδι
  • -Αλάτι
  • Για τα σπαράγγια
  • -1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
  • -1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • -1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • -4 φέτες προσούτο
  • -2 φέτες φωμί για γαρνιτούρα

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για τα αυγά ποσέ

Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου και προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. και το ρίχνουμε αργά και με προσοχή μέσα στο νερό. Δεν το κουνάμε ή το πειράζουμε μέχρι να γίνει. Βγάζουμε το αυγό με τρυπητό κουτάλι.

Για τα σπαράγγια

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες προσούτο μαζί με τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Τέλος σερβίρουμε τα αυγά μαζί με τα σπαράγγια μαζί με τις φέτες προσούτο και ψωμί.