Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
  • Για τη σάλτσα
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο
  • λίγο ζάχαρη
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.

Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.