Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 2-4 άτομα

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
4 φιλέτα των 200 γραμμαρίων γλώσσα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Αρχικά αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις τοποθετούμε σε σχάρα και τις ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά.

Μετά από λίγα λεπτά τις ξεφλουδίζουμε, τραβώντας τη φλούδα και τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Μόλις ετοιμαστούν οι πιπεριές τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί.

Αλείφουμε τα ψάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί, 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις το μείγμα πυκνώνει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα και τις πιπεριές. Στο σημείο αυτό βράζουμε τα μακαρόνια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, βάζουμε λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι.

Τις αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο υποδεικνύουν οι οδηγίες χρήσης και μόλις βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις σουρώνουμε.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγα μακαρόνια, ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς.

Για να γίνει ακόμα πιο εύγευστο το πιάτο ρίχνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.