Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γραμμάρια λάδι
  • 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε στο κέντρο μια γούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στον πάτο πρώτα το ένα φύλλο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη διαγωνίως με μαχαίρι. Αλείφουμε με λίγο λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.