Υλικά

  • Για τις μπριζόλες
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • Για τον πουρέ κάστανου
  • Μισό κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • Γάλα
  • Βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τον πουρέ

Χαράζετε τα κάστανα από τη μια μεριά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με 3 κούπες νερό. Τα βράζετε για 20 λεπτά και στη συνέχεια, τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε.

Έπειτα, πολτοποιούμε τα κάστανα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο ρίχνοντας σιγά-σιγά γάλα μέχρι να έχουμε έναν πουρέ παχύ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Για τις μπριζόλες

Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.

Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα. Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.