Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 200 γραμμάρια φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 3 κουταλιές σούπας φραγκοστάφυλλα
  • 15 σκελίδες πορτοκάλι ξεφλουδισμένες
  • 15 φρέσκα φύλλα ρόκας
  • 2 φύτρες αντίβ
  • Για την σως
  • 3 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι
  • ½ κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για τη σως

Μέσα σ’ ένα σέικερ του στιγμιαίου καφέ ρίξτε το λεμόνι, το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε καλά να διαλυθεί το αλάτι.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και κτυπήστε το μίγμα γρήγορα και δυνατά. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε μ’ ένα μικρό μίξερ.

Ετοιμάστε την σαλάτα σας. Σ’ ένα μπολ ρίξτε όλα τα σαλατικά και ανακατεύετε τα καλά. Να ανακατευτούν μεταξύ τους.
Αδειάστε τα στο μπολ της σαλάτας και σκορπίστε από πάνω τα φραγκοστάφυλλα και τις σκελίδες πορτοκαλιού.

Πηγαίνετε την σαλάτα στο τραπέζι και επιτόπου περιχύστε την με την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε στα πιάτα.