Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 1/2 πακέτο ζύμη φύλλου
  • 380 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλεύρι και μαγειρέψτε περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ξεχωρίστε τα μισά φύλλα και τοποθετήστε τα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  6. Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
  7. Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώντάς τα ένα ένα.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το φύλλο να ροδίσει, 45 λεπτά έως 1 ώρα.