Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. μπρόκολο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. κίτρινο τυρί σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού άμυλο αραβοσίτου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε το μπρόκολο και το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, 10 έως 15 λεπτά.
  3. Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε τους κύβους τυριού και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε το γάλα και τη σκόνη σκόρδου.
  4. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει.