Υλικά

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 5 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα χωριστά στις δύο άκρες ενός ταψιού, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για το χοιρινό. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο του ταψιού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το χοιρινό.
Βήμα 4
Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 63 βαθμούς.
Βήμα 5
Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
Βήμα 6
Όσο ξεκουράζεται το χοιρινό, ανακατέψτε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το σιρόπι σφενδάμου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί κατά το 1/3, περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 7
Ρίξτε τη σάλτσα με ένα κουτάλι στο χοιρινό και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.