Υλικά

  • 450 γρ. σολομό χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 με 3 κ. σ. λάδι, για το τηγάνισμα
  • Προαιρετικά υλικά: 4 ψωμάκια μπριός, μαρούλι, μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τον σολομό, την τριμμένη φρυγανιά, το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν, αλλά όχι να γίνουν πουρές, και μετά αλατοπιπερώστε.
  2. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις και πλάστε κάθε μερίδα σε μπιφτέκι. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  4. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε ψωμάκια μπριός με φρέσκο μαρούλι και μαγιονέζα.