Υλικά

  • 1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα)
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα σας σε μικρά κομμάτια, τοποθετήστε σε κατσαρόλα με 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και το μείγμα να μειωθεί κατά το ένα τέταρτο, περίπου για 15 λεπτά.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να γίνει μαρμελάδα και πηχτό, περίπου 25 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  3. Σιγοβράστε για 5 με 7 λεπτά ακόμη για να αφήσει η κανέλα το άρωμά της στη μαρμελάδα.
  4. Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας. Μοιράστε σε καθαρά βάζα και κλείστε καλά. Διατηρήστε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.