Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 κ. σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
  • 450 γρ. μελομακάρονα
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • Κακάο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα μελομακάρονα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αδειάστε τα σε ένα μπολ. Λιώστε το βούτυρο και διαλύστε την σκόνη καφέ, ρίξτε το μείγμα στα μελομακάρονα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί και αφήστε στο ψυγείο.
  1. Για την κρέμα, ανακατέψτε το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίστε το χτύπημα. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις δημιουργηθεί η υφή μαρέγκας ρίξτε το μείγμα σε εκείνο με το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά.
  2. Απλώστε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα και τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν σερβίρετε. Πασπαλίστε με τη σκόνη κακάο και απολαύστε.