Υλικά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55
  • 15 γρ. αλεύρι καστανιάς
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.
Βήμα 3
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Βήμα 5
Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.