Υλικά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55
  • 15 γρ. αλεύρι καστανιάς
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  1. Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.
  3. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  5. Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.