Υλικά

  • 2 πατάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αβγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
Βήμα 3
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί.
Βήμα 4
Με ένα κουτάλι πάρτε το μείγμα και τοποθετήστε το στο τηγάνι για να δημιουργήσετε τις τηγανίτες.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 6
Επαναλάβετε για το υπόλοιπο μείγμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.