Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά.
  2. Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Ανακατέψτε άλλη μία φορά και ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχετε ελαφρώς λαδώσει.
  5. Ψήστε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα.