Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μεσαίο προς μεγάλο παντζάρι βρασμένο και καθαρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το παντζάρι σε πουρέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Προσθέστε λίγο λίγο το βαλσάμικο, μέχρι να αποκτήσετε μία τέλεια υφή πουρέ, όχι πολύ υγρή.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και προσθέστε το σκόρδο.
  4. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και προσθέστε το ρύζι.
  5. Ανακατέψτε καλά, μέχρι όλοι οι σπόροι του ρυζιού να λαδωθούν.
  6. Προσθέστε μια κουταλιά από το ζωμό και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό από το ρύζι.
  7. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες, «κρατώντας» ελάχιστα.
  8. Μόλις το ρύζι φτάσει στη σωστή υφή προσθέστε τον πουρέ παντζαριού και ανακατέψτε καλά για άλλα 2 λεπτά.
  9. Σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα.