Υλικά

  • 5 μέτρια ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 350 γρ. ψίχα καβουριού
  • 4 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ. σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. κάπαρη
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ πάπρικα
  • Λεμόνι σε σφήνες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
Βήμα 2
Τοποθετήστε 2 μισά αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και λιώστε σε πουρέ με ένα πιρούνι.
Βήμα 3
Προσθέστε τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Ρίξτε στο μπολ το καβούρι, 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι, την κάπαρη και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Γεμίστε τα υπόλοιπα αβοκάντο με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με το τριμμένο τυρί και ψήστε για περίπου 3- 5 λεπτά.
Βήμα 7
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρετε με τις σφήνες λεμονιού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.