Υλικά

  • 15 χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα κουβερτούρας
  • 1 κ. σ. λάδι καρύδας
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε τους χουρμάδες, με το σιρόπι σφενδάμου, το ταχίνι και τη βρώμη.
Βήμα 2
Για να ελέγξετε εάν το μείγμα είναι έτοιμο, σχηματίστε μια μπάλα στο χέρι σας. Εάν σχηματιστεί καλά είναι έτοιμο. Εάν θρυμματιστεί, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 3
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Βήμα 4
Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με το λάδι καρύδας.
Βήμα 5
Απλώστε πάνω από το μείγμα με το ταχίνι και πασπαλίστε με το αλάτι και το σουσάμι.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά η σοκολάτα.
Βήμα 7
Κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.