Υλικά

Τα μικροκύματα έχουν φέρει πραγματική επανάσταση στην κουζίνα, δεν παίρνεις όμως καλοψημένες εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά πατάτες βάζοντάς τες στον φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείς ωστόσο να τον χρησιμοποιήσεις για να ρίξεις εντυπωσιακά τον χρόνο ψησίματος ακόμα και στο 1/3. Χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή τους, γιατί εδώ ξεκινάμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και καταλήγουμε στον άλλο τον φούρνο, τον παραδοσιακό. Τρυπάς με ένα πιρούνι τις πατάτες και τις βάζεις ολόκληρες στα μικροκύματα για 10 λεπτά σε δυνατή ένταση. Τις μεταφέρεις κατόπιν σε προθερμασμένο φούρνο (στους 220 βαθμούς Κελσίου) και ψήνεις για 10-20 λεπτά, για να ξεροψηθούν εξωτερικά. Μια ολόκληρη πατάτα χρειάζεται γύρω στα 90 λεπτά για να μαγειρευτεί σε συμβατικό φούρνο. Προμαγειρεύοντάς τη στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά και άλλα 20 λεπτά κατόπιν, ο χρόνος μειώνεται στο 1/3.