Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Μοιράζετε το μείγμα των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.
  3. Τα στερεώνετε στη συνέχεια καλά με οδοντογλυφίδα.
  4. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  5. Προσθέτετε κρασί, ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  6. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  7. Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  8. Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του το κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
  9. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.