Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλ. μέλι
  • 3 κ. γλ. κανέλα
  • 4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
  • βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.
  2. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  4. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε.
  6. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά.
  7. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν, ενώ πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη και μετά ξεφορμάρετε.