Υλικά

  • 3 γλυκοπατάτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 130 γρ. σος μαρινάρας
  • 115 γρ. πέστο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε φέτες, περίπου ενός εκατοστού.
  3. Τοποθετείστε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί (αφού έχετε καλύψει με λαδόκολλα) και ψήστε για μισή ώρα. Στα 15 λεπτά αναποδογυρίστε τις γλυκοπατάτες να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  5. Τοποθετείστε πάνω στις γλυκοπατάτες τη σος μαρινάρα και τη μοτσαρέλα ή το πέστο και την μοτσαρέλα.
  6. Ψήστε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.