Υλικά για 6 άτομα

  • 4 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 baking powder
  • ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
Βήμα 2
Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Βήμα 3
Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
Βήμα 4
Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
Βήμα 5
Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.