Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 baking powder
  • ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
  2. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
  3. Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
  4. Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
  5. Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.