Υλικά

  • 2 πακέτα ζύμη για γλυκιά τάρτα
  • 7 φλ. τσαγιού μήλα (ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα με την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Βήμα 3
Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και απλώστε τη ζύμη για την γλυκιά τάρτα καλά.
Βήμα 4
Τοποθετείστε το μείγμα με τα μήλα στο ταψί, καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήστε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Χαμηλώστε την θερμοκρασία τους 135-150 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 40-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.