Υλικά

  • 3/4 φλ. ρύζι
  • 5 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φλ. νερό βραστό
  • Μισή κ.σ. αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αφήνετε τις ντομάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
  3. Εν συνεχεία προσθέτετε το βραστό νερό και το ρύζι.
  4. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να χυλώσει πάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σούπα πριν σερβίρετε.