Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 3
Κατόπιν, ρίχνετε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και ρίχνετε στη φόρμα.
Βήμα 5
Ψήνετε για 33-43 λεπτά. Μόλις, είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.