Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 ποτήρι μπίρα
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
Βήμα 2
Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπίρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
Σερβίρετε με ψητές πιπεριές για γαρνιτούρα.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.